Partnereink

aspotec

Aspotec Sporttechnik

Balázs tenisziskola

Balázs tenisziskola

Kvadrum építész Kft.

Kvadrum építész Kft.

Ulti Clocks content
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Ha szerda, akkor baleset

Évente 4000 iskolai baleset történik. A statisztikák szerint ezek mindössze 2 százalékáról tehetnek a tanárok. A legveszélyesebb időszak a május és a szeptember. A legtöbb baj pedig a 10-13 éves korosztályt éri, jellemzően délelőtt, a negyedik óra előtti vagy utáni szünetben

Évente közel 4000 baleset történik diákokkal az iskolában, iskolakirándulásokon - írja a Magyar Hírlap. Főleg a 10-13 éveseket éri baj: ebben a korosztályban 1000 diákra 2,5 baleset jut, ami magas az egyéb korcsoportokat erő balesetkehez képest. Általában szerdán délelőtt, a negyedik előtti vagy utáni szünetben történnek balesetek. A leginkább balesetveszélyes hónap pedig a május és a szeptember. A sérülések 40 százaléka a testnevelésórákon történik, további 11 százalék valamilyen sport- vagy szabadidő-foglalkozáson.
A jegyzőkönyvek szerint az esetek mindössze 2 százalékáról tehetnek a tanárok. Az iskola épülete vagy felszerelése is veszélyes lehet. Az egyik iskolában például egy tanulóra egy súlyos fém öltözőszekrény dőlt rá. A haláleset ritka, évente 1-2 történik. A főváros egyik elit gimnáziumában néhány éve egy diák búcsúlevelet hagyott, majd kiugrott az ablakon - írja a lap.
A lap szerint az Oktatási Minisztériumba évente 3500-4000 tanulóbaleseti jegyzőkönyv érkezik. Vannak iskolák, amelyek akkor is küldenek jegyzőkönyvet, ha egy diák felhorzsolja a kezét. Előfordul azonban az is, hogy az intézmények a súlyosabb esetekről sem készítenek jelentést.