Partnereink

aspotec

Aspotec Sporttechnik

Balázs tenisziskola

Balázs tenisziskola

Kvadrum építész Kft.

Kvadrum építész Kft.

Ulti Clocks content
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Biztonságtechnikai felülvizsgálat

Az Austro – Sport - Szer Kft. vállalja sportcsarnokok, tornatermek sportszereinek éves (féléves)  BIZTONSÁGTECHNIKAI  FELÜLVIZSGÁLATÁT, a sportszerek karbantartását, javítását.

Ennek keretében a meglévő, a tornateremben felszerelt sportszereket szabványossági, biztonsági ellenőrzésnek vetjük alá, és jegyzőkönyvben tájékoztatjuk megrendelőinket a tapasztaltakról.

Kiegészítő szerződéssel mód van a karbantartásra vonatkozóan is éves szerződést kötni.

KINEK FONTOS EZ?

Fenti vizsgálat nagymértékben megkönnyíti az iskolák igazgatóinak és testnevelőinek dolgát, hiszen jelentősen csökkenti a baleseti kockázatot, és az ezért viselt felelősséget. Fontos mindazoknak akik sportlétesítményt üzemeltetnek, így az önkormányzatoknak, egyesületeknek, iskoláknak, nevelési intézeteknek, stb.

Töltse le szórólapunkat: Szórólap - Sportbiztonság

ILYET NE!

   

További képek -->

MIBŐL ÁLL A VIZSGÁLAT?

A tornateremben fellelhető beépített sportszerek szemrevételezéssel való vizsgálata, az alábbi szempontokat figyelembe véve:

  1. Megfelelnek-e a felszerelt sportszerek az érvényes magyar illetve európai szabványoknak?
  2. A beépített sportszerek kielégítik-e a szükséges biztonsági követelményeket?
  3. A sportszereken van-e olyan sérülés, aminek következtében élet-, balesetveszélyessé váltak, nem, vagy csak korlátozottan használhatók? (vandalizmus, törés, természetes elhasználódás, kopás stb.)

MI VAN, HA NEM  …. ?

Ma Magyarországon nincs ilyen típusú vizsgálat elvégeztetésére vonatkozóan törvényi kötelezettség. Probléma persze mindig akkor van, amikor bekövetkezik a „baj”, azaz valaki balesetet szenved. Szemfüles ügyvédek egyre jobban szeretik az ilyesmit! Ilyenkor az üzembentartó magyarázkodhat, hogy miért is nem tett meg minden tőle elvárhatót a legnagyobb gondossággal, a biztonság érdekében.

MIKOR…? MILYEN GYAKRAN…?

Európai szabványok alapján általánosan elfogadott az évi egyszeri alkalommal megtartott felülvizsgálat, karbantartás. Ez alól az íratlan szabály alól kivételt képeznek azok a nagyon frekventált sportcsarnokok, tornatermek, ahol szinte folyamatosan, (reggel 7-től este 10-ig) használják a sportszereket, beépített felszereléseket. Ilyen helyeken ajánlatos évente 2x elvégeztetni a felszerelések biztonságtechnikai felülvizsgálatát, karbantartását.

MI A VIZSGÁLAT EREDMÉNYE?

A vizsgálat eredményeképpen megszületik egy jegyzőkönyv, (legkésőbb a vizsgálat elvégezte után 2 héttel) amelyben felsorolásra kerülnek

  1. a sérült, megrongálódott, a nem szabvány szerinti sportszerek,
  2. a javításukhoz szükséges anyagok és munkafolyamatok, … ÉS …külön szerződéssel
  3. tételes ajánlat a javításra, átalakításra, cserére, …stb …

EGYÉB … de FONTOS!!!!

  1. A biztonságtechnikai felülvizsgálat természetesen semmit sem ér, ha utána elmaradnak a szükséges javítási, karbantartási munkák. Cégünk az üzemeltetővel egyeztetve, külön térítés ellenében, elvégzi a karbantartási munkákat.
  2. A rendszeresen elvégzett biztonságtechnikai felülvizsgálat, és éves karbantartás ugyanúgy része egy sportlétesítmény üzemeltetésének, mint pl. egy autónál a rendszeres szerviz.
  3. A felülvizsgálat és karbantartás segít megőrizni a sportszerek hosszú élettartamát. Ez mindenkinek fontos, aki egyrészt biztonságra törekszik a testnevelésórákon, mindennapi testnevelésben, másrészt a tornaterem kiadásával igyekszik bevételeit növelni. Ez utóbbi szintén nem elhanyagolandó szempont manapság az iskolákban,
  4. Amennyiben baleset történik, jogi szempontből egy figyelmeztető tábla kifüggesztése

(pl. „Tilos a bemenet, vagy „Csak szülői felügyelettel” … stb … ) nem feltétlenül elegendő a felelősségrevonás elkerüléséhez.